Česta pitanja o interaktivnom plesu

Pitanja

Što je Mrak korak?

Klub interaktivnog plesa “Mrak korak” prvi je hrvatski klub za djecu koji uz pomoć računalnog sustava iDANCE Multiplayer potiče djecu na fizičku aktivnost s nizom pozitivnih učinaka. Interaktivni ples u Norveškoj ima službeni status sporta, a ujedno je i jedina računalna igra u svijetu sa sportskim statusom. Klub “Mrak korak” nudi djeci novi smjer fitnessa i natjecanja u skladu sa svjetskim trendovima exergaminga, a sve to na djeci blizak, zabavan i poticajan način.

Kome je klub Mrak korak namijenjen?

Klub Mrak korak namijenjen je prvenstveno djeci osnovnoškolskog uzrasta, a isto tako svim srednjoškolcima koji se žele okušati u ovoj vrsti aktivnosti. Sama igra ne uvjetuje određenu dob kako bi se igrala, no iz iskustva je vidljivo da je određena dobna zrelost ipak potrebna kako bi se kontinuirano pratio trening iDANCE-a na način koji je zamišljen programom kluba Mrak korak.

Kako mogu postati član kluba?

Članom kluba možeš postati tako da zajedno sa svojim roditeljom ili starateljom ispuniš prijavnicu i ispunjenu ju doneseš u klub gdje ćemo pronaću termine dolaska na trening koji ti najviše odgovaraju. Uplatom mjesečne članarine postaješ članom kluba “Mrak korak”. Osim mogućnosti treniranja iDANCEa klub ti, kao članu, također nudi pogodnosti pri proslavi Mrak korak rođendana, sudjelovanje na iDANCE natjecanjima, kupnju klupskih artikala s posebnim pogodnostima i slično.

Što je iDANCE?

Koncept iDANCE Multiplayer sustava interaktivnog plesa, baziranog na revolucionarnoj arkadnoj igri, originalna je ideja tvrtke Positive Gaming AB (Dileno d.o.o. je ekskluzivni distributer za Hrvatsku), stvorena i dizajnirana za okruženja poput zabavnih i fitness centara, škola, raznih programa za djecu i mladež, plesnih studija i igraonica. Pročitajte više o iDANCE-u.

Tko proizvodi iDANCE sustav?

iDANCE Multiplayer sustav proizvodi švedska tvrtka Positive Gaming AB, a ekskluzivni distributer za područje republike Hrvatske je tvrtka Dileno d.o.o..

Mogu li probati kako to izgleda prije nego postanem član?

Naravno, zbog toga klub Mrak korak omogućava besplatne probne satove u trajanju od 60 minuta gdje ćeš pod vodstvom naših trenera moći uživo vidjeti i probati prvu računalnu igru koja je postala sport. Pročitaj detaljne upute i rezerviraj svoj probni sat.

Postoji li dobna granica za ovu aktivnost?

Za iDANCE igru ne postoji dobna granica, no iz iskustva je primijećeno da vrlo mala djeca (vrtićke dobi) teže prate igru na način koji je zamišljen programom kluba. Naravno, uvijek postoje i izuzeci.

Moram li imati posebnu opremu za trening?

Sve što je nužno za trening su ČISTE TENISICE koje ti omogućuju lagano kretanje. Što su tenisice lakše, to je tvoja pokretljivost bolja. Ako se želiš ugodnije osjećati možeš vježbati i u trenirci ili nekoj komotnijoj odjeći, ali nije uvjet.

Postoji li sličan sustav za igru kod kuće?

Postoje visokokvalitetni mekani i tvrdi podlošci koje također proizvodi tvrtka Positive Gaming AB, a koje Dileno d.o.o. ima u ponudi.

Mekani podložak, Impact Dance Pad, koji podržava PC/Mac, izvrsno je kućno rješenje za početnike i srednjenapredne korisnike machine dance-a. Ovaj artikal se zajedno s igrom, tj. softverom “In the Groove”, koji je vrlo sličan iDANCE-u, može kupiti u klubu.

Tvrdi podložak, Impact Arcade Dance Platform, podržava PlayStation 2, XBOX, i PC/MAC. On je već zamišljen za napredne kućne korisnike, kao i škole i fitness centre. Ukoliko postoji interes članova kluba, moguće je nabaviti i ovu vrstu podloška.

Postoje li natjecanja u iDANCE-u?

Prvo hrvatsko natjecanje u iDANCE-u planira se za lipanj 2010. Pratite obavijesti na našoj web stranici.

Jednom kada se upišem, moram li dolaziti cijelu školsku godinu?

Upisi članova obnavljaju se svaki mjesec, što znači da nisi obavezan ostati članom tijekom cijele školske godine. No, moraš imati na umu da u trenutku kada se ispišeš ne možemo jamčiti tvoje mjesto u određenoj grupi i/ili terminu ukoliko se ponovno odlučiš upisati.

Moram li vladati određenim vještinama prije bavljenja iDANCE-om?

Ne, nije nužno vladanje nikakvim posebnim vještinama prije treniranja iDANCE-a. Potrebna je samo dobra volja i upornost!

Mogu li dolaziti na trening u bilo koje vrijeme?

Na trening možeš dolaziti u definirano stalno vrijeme zajedno s ostalim članovima tvoje grupe. Ukoliko postoji potreba da promijeniš termin ili grupu, vidjet ćemo što možemo učiniti.

Mogu li dolaziti samo na pojedine satove?

Trening iDANCE-a osmišeljen je kao kontinuirana slobodna aktivnost. Mjesečnom naknadom osiguravaš svoje mjesto u grupi u određenom terminu. Tako da nije moguće dolaziti u bilo koje vrijeme na bilo koji sati, osim u pojedinačnim iznimnim slučajevima kada postoje objektivni razlozi i kada je potrebno najaviti ovo odstupanje, kako bismo se mogli prilagoditi.

Mogu li proslaviti svoj rođendan u klubu Mrak korak?

Svatko tko želi može proslaviti svoj rođendan u klubu Mrak korak, a članovi imaju posebne pogodnosti.

Mogu li pratiti svoj napredak u iDANCE-u?

iDANCE 2.0 – nova, poboljšana verzija sistema koja stiže u proljeće 2010. omogućava pojedinačno i grupno praćenje napretka u iDANCE-u i posjeduje mnoge druge nove i uzbudljive dodatke.

Podijeli s prijateljima: Email Facebook logo Twitter logo Google Buzz logo

Pratite nas:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Flickr
  • Vimeo