Korisni linkovi o vježbanju i zdravlju

Positive Gaming AB

Naš partner, tvrtka Positive Gaming AB.

iDANCE

Više o samoj iDANCE igri.

The Exergame Network

The Exergame Network (TEN) je neprofitna organizacija koja se zalaže za igre za zdravlje, te zdravi način života kombiniranjem računalnih igara, tehnologija i vježbanja, koje je poznato i kao exergaming. TEN mreža temelji se na suradnji predanih stručnjaka u područjima zdravlja i fitnesa, exergame developera, istraživača, stručnjaka sa zdravstvenih i rehabilitacijskih klinika, poduzetnika u području zdravlja i fitnesa, te predanih pojedinaca posvećenih isticanju najboljih rješenja koja nudi exergaming. Ukoliko želite saznati više o Exergamingu, pogledajte ovu zanimljivu prezentaciju.

Exergame Lab

ExerGame Lab – Stephen Young, profesor tjelesnog odgoja, istraživač exergaminga i aktivnog gaminga. Zajedno s velikim brojem suradnika istražuje najnovije računalne igre za vježbanje (exergames), tehnologiju i elektroničke igre za pozitivne zdravstvene učinke (Health eGames). Tim profesora Younga istražuje primjenu novih gaming tehnologija na djeci, adolescentima i odraslima.

dr. John Ratey

Ako želite saznati više o vezi između vježbanja i mozga, odnosno kako vježbanje može pomoći pri učenju, pročitajte više na stranici Dr. Johna Rateya s Harvard Medical School.

MojDoktor.hr

Portal Mojdoktor je tu da približi medicinu i zdravstvo svakoj osobi. Ovdje možete pronaći brojne rubrike u kojima je mnoštvo korisnih i zanimljivih materijala za sve koji žele znati više i aktivno se brinuti o vlastitom zdravlju.

Centar dječjeg zdravlja

Centar dječjeg zdravlja je dobrovoljna, neprofitabilna udruga građana. Cilj centra je razvitak, promicanje i unapređenje zdravlja djece, te stručnog usavršavanja i unapređenja svih struka koji se bave  zdravljem djece bilo tjelesnim, mentalnim, emocionalnim illi intelektualnim, a u skladu s Konvencijom o pravima djeteta.

Mama-mami.com

Obiteljski forum Mama-Mami.com je mjesto za zabavu, druženje roditelja i razmjenu iskustava vezanih za teme kao što su: obitelj, odgoj, zdravlje, trudnoća, bebe i djeca.

Podijeli s prijateljima: Email Facebook logo Twitter logo Google Buzz logo

Pratite nas:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Flickr
  • Vimeo