Što je klub rekreacije za djecu Mrak korak?

Dragi roditelji,

Koliko puta ste u proteklim godinama, u potrazi za idealnim sportom ili aktivnosti za vaše dijete upisali u web pretraživač – rekreacija, sport ili sportske aktivnosti za djecu? S druge strane, Vaše je dijete vrlo vjerojatno isto toliko puta upisalo riječi poput – igrice, računalne igre ili interaktivne igre za djecu.

Jesmo li barem malo u pravu? Svjesni činjenice da je fizička aktivnost djece iznimno važna u današnjem sjedalačkom društvu, kao i te da elektronska zabava neće nestati ili možda dosaditi današnjim generacijama djece, shvatili smo da moramo primijeniti onu staru narodnu izreku “klin se klinom izbija”. Stoga smo odlučili upotrijebiti metode exergaminga, tj. spajanja tjelesnog vježbanja i igre, čija je primjena trenutno u značajnoj ekspanziji u velikom broju zapadnih zemalja. Stvorili smo prvi hrvatski klub za djecu u kojemu se objedinjuju zahtjevna fizička aktivnost, uzbudljiva računalna igra, izvrsna društvena zabava, mogućnost natjecanja i afirmiranja kroz stjecanje nove vještine, te stvaranje samopozdanja kod djece u tom cijelom procesu.

Kao moguće rješenje Vaših nedoumica vezanih za poticanje aktivnosti Vaše djece, dozvolite da Vam predstavimo naš i Vaš klub “Mrak korak”.

Naš je misija pokrenuti našu djecu na njima zabavan način. Stoga, dođite na BESPLATAN PROBNI TRENING i iskušajte iDANCE interaktivni ples!

Što je “Mrak korak”?

Klub interaktivnog plesa “Mrak korak” prvi je hrvatski klub za djecu koji uz pomoć računalnog sustava iDANCE Multiplayer potiče djecu na fizičku aktivnost s nizom pozitivnih učinaka. Interaktivni ples u Norveškoj ima službeni status sporta, a ujedno je i jedina računalna igra u svijetu sa sportskim statusom. Klub “Mrak korak” nudi djeci novi smjer fitnessa i natjecanja u skladu sa svjetskim trendovima exergaminga, a sve to na djeci blizak, zabavan i poticajan način.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa republike Hrvatske te Agencija za odgoj i obrazovanje dodijelili su klubu Mrak korak pozitivno stručno mišljenje u svezi programa interaktivnog plesa. 

Verifikacijom našeg klupskog programa interaktivnog plesa od strane kompetentnih državnih instanci potvrđuje se dobrobit bavljenja interaktivnim plesom u smislu doprinosa motivaciji djece za redovito bavljenje tjelovježbom, čime se ostvaruje pozitivan utjecaj na zdravlje djece.

U stručnom mišljenju aktivnost interaktivnog plesa također se opisuje kao dinamična i atraktivna te se zaključuje da će ovakav program obogatiti izbor vanškolskih aktivnosti.

Skenirani dokument stručnog pozitivnog mišljenja pogledajte na sljedećem linku.

Ostani fit uz iDANCE, postani član kluba!

Kako se rodila ideja kluba “Mrak korak”

Ideja kluba “Mrak korak” rodila se iz osobnog roditeljskog iskustva. Ono se akumuliralo tijekom godina upisivanja i razvažanja naše djece na raznorazne sportske slobodne aktivnosti. Bez obzira na današnji užurban način života i opći nedostatak vremena, bili smo svjesni da je redovita fizička aktivnost ključna za razvoj, očuvanje zdravlja i poboljšanje načina života djece. No, unatoč našim nastojanjima i angažmanu, kod svoje smo se djece vrlo često susretali s nedostakom motivacije za raznim oblicima fizičke aktivnosti kroz klasične sportove ili tjelovježbu, i to zbog niza razloga. Nerijetko bismo odlagali u dubinu ormara komplet opreme namijenjen baš za tu slobodnu aktivnost, znajući da i dalje imamo problem, a izbor nam se sužava. Pretpostavljamo da bi se velik broj roditelja mogao prepoznati u ovakvoj situaciji. S druge strane, djecu je pak uistinu veselilo provoditi vrijeme ispred računalnih ekrana, igrajući raznorazne igre koje su im pružale više zabave nego što smo to mi mogli pojmiti, i to – naravno – u sjedećem položaju.

Tako smo, inspirirani potrebama svoje djece za njima omiljenom zabavom s jedne strane, i svjesni nužnosti KRETANJA kao preduvjeta za zdravi način života s druge strane, krenuli u istraživanje tržišta u potrazi za rješenjem koje bi objedinilo ZABAVU i ozbiljnu FIZIČKU AKTIVNOST primjerenu današnjim generacijama djece.

Danas s ponosom možemo reći da se klub “Mrak korak” s iDANCE Multiplayer sustavom švedskog proizvođača Positive Gaming AB, čiji je ekskluzivni distributer za Hrvatsku tvrtka Dileno d.o.o, pridružuje svjetskom rastućem trendu exergaminga (exercising + gaming) i exertainmenta (exercising + entertainment), koji objedinjuju vježbanje i zabavu u vidu interakcije s računalnim igrama. U današnje vrijeme računalne igre u kontekstu djece često nose negativne konotacije, no exergaming je stvorio preokret u ovom načinu razmišljanja i iskoristio računalne igre kao glavni pokretač fizičke aktivnosti. iDANCE predstavlja novi i iznenađujuće drugačiji sustav fitnessa - ovo je iskustvo igre i vježbe vođeno glazbom koje potiče aktivnost tijela i uma istovremeno, a sve to u društvu prijatelja u ugodnom okruženju!

Problem nedovoljne fizičke aktivnosti kod djece u svijetu i u Hrvatskoj

Usprkos činjenici da su kretanje i vježba važan preduvjet zdravlja te da vježbanje i kretanje poboljšavaju raspoloženje, održavaju tonus mišića, srce održavaju u dobroj kondiciji, a isto tako pomažu i u kontroli tjelesne težine, danas je, nažalost, u svijetu velik broj odraslih kao i djece koja se premalo ili uopće ne kreću i vježbaju. Istraživanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iznose zabrinjavajući podatak o stalnom porastu prekomjerne težine kod djece. Danas je u Hrvatskoj već 12% osnovnoškolske djece prekomjerne tjelesne težine, a procjenjuje se da je od toga 5% pretilo, čime se Hrvatska svrstava u jednu od europskih zemalja s najvećim brojem djece s prekomjernom težinom. Nadalje, rezultati brojnih, do sada provedenih istraživanja, pokazali su da pretilost u djetinjstvu, između ostaloga, može povećati rizik za niz bolesti, poput dijabetesa ili hipertenzije. Najveći krivac za ovo stanje je način života u kojemu se dramatično povećava sjedalačko vrijeme provedeno ispred računala, televizora i u školi općenito, iz čega proizlazi nedostatak fizičke aktivnosti, tj. kretanja, a pretjerana konzumacija slatkih pića i visokokalorične hrane potpomaže ovom rastućem trendu prekomjerne težine kod djece.

Misija, zadaci i ciljevi kluba “Mrak korak”

Misija kluba “Mrak korak” je motivirati djecu na kretanje kroz izvrsnu zabavu i druženje s vršnjacima. Sjedalačko vrijeme provedeno individualno ispred računala pretvara se u aktivno vrijeme provedeno u društvu. Kod nas se igra ispred velikog ekrana, ali razine se svladavaju isključivo kreativnim pokretom! Klub Mrak korak zalaže se za poticanje djece na FIZIČKU AKTIVNOST te za pozitivno djelovanje na prevenciju pretilosti kod djece i mladih u Hrvatskoj, kao i za usvajanje zdravih životnih navika uključujući i one prehrambene.

INTERAKTIVNI PLES na iDANCE sustavu omogućava djeci aktivnost koja je toliko zabavna da dijete zaboravlja da zapravo odrađuje zahtjevan fitness trening.

Klub “Mrak korak” želi osigurati ugodno i sigurno okruženje za djecu u kojemu će se dobro osjećati, družiti sa svojim vršnjacima i uz stručno vodstvo zdravo vježbati na način prilagođen njihovoj dobi i interesima. Aktivnost interaktivnog plesa pruža cijeli niz pozitivnih učinaka za vaše dijete.

Naš je zadatak da vaša i naša djeca s iDANCE treninga u klubu odlaze znojna, s osmijesima na licima. Želimo da uživaju u kreativnom pokretu i da dolaze na svaki sljedeći trening motivirana i zadovoljna, svjesna napretka kojega postižu na svakom satu uz pomoć naših educiranih trenera.

Naš cilj je aktivno sudjelovati u raznim aktivnostima u svrhu popularizacije interaktivnog plesa u Hrvatskoj i to kroz naš klub i Hrvatski savez interaktivnog plesa, te omogućiti svim članovima kluba sudjelovanje na natjecanjima u iDANCE-u na hrvatskoj i međunarodnoj razini.

Tijekom vikenda u klubu će se održavati i raznovrsna događanja poput natjecanja i turnira te proslava rođendana. Želimo omogućiti članovima kluba, kao i svima onima koji se žele upoznati s ovom igrom i okušati se u rođendanskom turniru, da najvažniji dan u godini – svoj rođendan – obilježe na jedinstven način uz vrhunsku zabavu na Mrak korak tulumu.

Pokrenimo našu djecu uz iDANCE na način koji je njima zabavan!

Podijeli s prijateljima: Email Facebook logo Twitter logo Google Buzz logo

Pratite nas:

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Flickr
  • Vimeo